Iedereen loopt wel eens tegen een probleem of een vraag van het leven aan. Het hoort erbij!
Je wordt geboren als een ‘leeg blad’ en direct vanaf jouw geboorte word je geconditioneerd door regels en voorwaarden.

Bij verder opgroeien loop je tegen weer nieuwe regels en vragen aan als ‘hoe wil ik het zelf in gaan vullen?’, ‘wat ga ik met mijn leven doen?’; in puberteit en in volwassenheid.
Een vroege beslissing moeten maken met wat je wil worden is er bijvoorbeeld een van; want dan volg je de juiste opleiding. Maar misschien wil je het een aantal jaren later toch heel anders.

Als je weer wat ouder wordt voelt het soms niet goed en weet je niet of je iets met dat gevoel zal doen of denk je dat het wel weer voorbij gaat. Dat kan op je werk zijn of in je privé situatie. Een voorbeeld:
Je werkt, je werkt voor je geld, je werkt daar omdat je daar eigenlijk al heel lang werkt en iedereen verwacht dat je gewoon tot jouw pensioen zult blijven zitten. Je kiest voor zekerheid. Ben je ook nog wel gelukkig in die baan?

In een mensenleven, een gezond mensenleven, loop je al tegen een aantal momenten aan waar je een keuze maakt die misschien wel bij jouw omgeving past, maar past deze ook bij jou?

En dan, dan ….

Als je ziek wordt, dan heb je die keuze niet altijd. Je voelt dat je wordt beperkt door jouw ziekte en jij en jouw directe omgeving hebben daar mee te dealen.

Je hebt een ziekte, je bent het niet. Jij bent nog steeds diezelfde persoon die je voor de constatering van jouw ziekte was. Je denkt en verlangt nog steeds hetzelfde. Toch is er de beperking en een ander vooruitzicht dan je in eerste instantie had gedacht.

Wat zou ik graag voor jou doen?

Ik wil jou helpen om jouw mooiste leven te leven! Door naar jou te luisteren en te horen wat jouw persoonlijke waarden zijn. Wat is jouw sturing in het leven en kun je ook weer vinden wat jouw pad, jouw kracht is? Ik wil jou helpen deze kracht te vinden. Deze innerlijke kracht heb jij misschien wel extra nodig om iedere dag opnieuw te mogen kijken naar wat er wel lukt en waar je plezier uit haalt.

Natuurlijk zijn er nog de dagen waarop je tegen de uitdagingen van het leven aanloopt, maar door bewuster met jouw eigen waarden, jouw eigen wensen en jouw eigen behoeften bezig te zijn, en deze ook duidelijk te kunnen verwoorden, kan ook jij jouw mooiste leven leven!

Balans Coach Amersfoort, Gitty