Als je ’s ochtends wakker wordt, dan kan er al direct van alles door jouw hoofd gaan. Wat je allemaal gisteren beleefd hebt, maar ook bijvoorbeeld wat je allemaal die dag gaat doen.

Vooral zaken die niet helemaal lekker gelopen zijn in de afgelopen tijd, of zaken die je emotioneel ook bezighouden blijven in jouw hoofd vaak langer rondspoken.

De meeste zaken die jij in jouw gedachten rond laat spoken, zijn vaak de dingen die niet zo lekker lopen. Waar je verdrietig van wordt, pijn of spijt van hebt zijn dingen die in het verleden gebeurd zijn. Waar we ons zorgen over maken, onrustig over zijn of ons onzeker over voelen gaan nog in de toekomst gebeuren.

Over beiden hebben we geen invloed!

We kunnen niet terug naar het verleden om iets te veranderen, en niemand weet echt wat er morgen gaat gebeuren.

Hoe zet je die gedachten dan toch eens uit?

Is er een knopje waar je dat mee kunt doen? Dat antwoord weet je waarschijnlijk al, NEE!

Om nu jouw dag alweer met zo’n vol hoofd te starten is ook geen goed idee en gelukkig zijn er ook wel een aantal dingen die je wel kunt doen.

Je hoeft niet om 07.00 uur in de sportschool te staan om jezelf in het zweet te werken, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit wel helpt. Ik denk zelf meer aan een lekkere ochtendwandeling in de natuur voor het ontbijt, of een geleide meditatie terwijl je nog op de rand van jouw bed zit. Ook zwemmen in de ochtend is een heerlijke start van de dag.

Waarom kom je nu gelijk weer met sporten, hoor ik je denken. Beweging, en vooral beweging in de natuur, is gewoon bijzonder goed voor jouw mindset.

Het gaat dus eigenlijk niet om het sporten maar om de ‘actie’ die je uitvoert. Tijdens het NU, wanneer je bewust in actie bent, heb je geen gedachten. In ieder geval geen gedachten over het verleden of de toekomst.

In het NU, ben je bewust waar je mee bezig bent. Je hebt helderheid en focus op de ‘taak’ die je NU doet. Als ik het voorbeeld van de ochtendwandeling neem en jij  NU in het bos loopt en om je heen kijkt dan zie je de prachtige – hoeft niet perfect te zijn – natuur om je heen. Je kunt je realiseren op zo’n moment dat ook de bomen niet ‘schadevrij’ opgroeien; zoals ieder van ons dat ook niet doet. In de natuur is dat niet erg. Iedere boom mag er zijn, zoals hij is. Door in de natuur rond te wandelen gebeurt er automatisch iets met jouw mindset, ook al zou je dat niet willen.

Als je een meditatie in de ochtend doet en je bewust naar jouw ademhaling gaat, jouw lichaam langsloopt of jouw gedachten richt op zaken waar je liefde voor voelt of echt dankbaar voor bent, dan ben je ook niet bezig met het verleden of de toekomst.

In ons drukke leven, waar we zoveel mogen onthouden, al vroeg aan het toetsen zijn op scholen, en in het werkzame leven steeds meer willen ontwikkelen hebben we gewoon veel aan ons hoofd.

Blijf niet zoeken naar dat ‘uit’ knopje, want je gaat het niet vinden.

Neem naast alle drukke momenten in jouw leven, ook de tijd voor herstel, noem het lekker modern ‘opladen tijd.’ Het is zo belangrijk om dat rustmoment te pakken. Het liefst in de ochtend en in de avond. Zo kan ook jij jouw hoofd even uitschakelen; het is je er dankbaar voor.

Is het jou nu nog niet gelukt om rust te vinden, en denk je dat je er ook geen tijd voor gaat/kunt maken zonder hulp, dan kun je altijd terecht bij een coach.

Kijk even op mijn website www.balanscoachamersfoort.nl en bel me gerust voor een gratis intakegesprek. Kijken we samen of ik jou kan helpen om de rust in jouw hoofd en de balans in jouw leven weer terug te vinden.

Warme groet,

Balans Coach Amersfoort

Gitty