Coaching stress en burn-out in Amersfoort

INDIVIDUELE COACHING BIJ STRESS EN BURN-OUT

Zoek je coaching bij stress en burn-out in Amersfoort of omgeving? Dan heb je de juiste coach gevonden!
Als het over stress gaat is er een groot verschil tussen gezonde stress en ongezonde stress. Ieder mens heeft gezonde stress en wij varen daar meestal heel goed op. De meesten van ons presteren zelfs beter als je onder wat stress staat.

Bij ongezonde stress reageert ons lijf heel anders. Ongezonde stress ontstaat als je wegstopt wat je niet wilt voelen of weten. Je weet rationeel wel dat je niet goed bezig bent, maar probeert door te gaan en de stress als een strandbal onder water te duwen.

ONGEZONDE STRESS SIGNALEN

In mijn programma ga jij de ongezonde stress signalen leren herkennen. Als er te veel ongezonde stress signalen worden ervaren, en er zelfs steeds meer bijkomen, kun je er ziek van worden. Het stresshormoon cortisol gebruikt dan meer energie dan je zelf hebt kunnen opbouwen. Die energie moet dus ergens vandaan gehaald worden en zo kan het zijn dat o.a. ons immuunsysteem op een soort reserve wordt gezet. Bij langdurige stress zijn we dus extra vatbaar voor ziekten. Ook de verhoogde hartslag die met stress gepaard gaat kan op den duur schadelijk zijn voor het functioneren van jou en je lichaam.

Onze hersenen, eigenlijk het deel dat onze realistische (bewuste) gedachten regelt schakelt normaal gesproken het stresshormoon weer op een lager niveau.  Dit stelt ons in staat om in de realiteit het ‘uitknopje’ van de stress te kunnen gebruiken.

Bij chronische stress is dit niet het geval, en daardoor is ongezonde stress dus ook slecht voor onze hersenen.

HET IS  HEEL GEZOND OM HULP TE VRAGEN

Bij stress en verhoogde stress is het verantwoord om samen met een coach te kijken hoe je gekomen bent waar je nu staat, en beter nog … waar je jezelf kunt verbeteren en jouw stress kunt verlagen.

Coaching bij stress, burn-out klachten en depressie is een fijne ondersteuning, maar heeft zeker ook de hulp van een arts of therapeut nodig.

Door te kijken naar jouw levensgewoonten en oefeningen te doen in het dagelijkse leven met situaties die voor jou leiden tot stress, kan ik jou helpen om weer op het gezonde pad te komen.

Zo kom je terug in balans!!

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf hulp bij het leven van jouw gezond mogelijkste leven!

Warme groet, Balans Coach Amersfoort, Gitty

REVIEWS

Tijdens één van de meest drukke periodes in mijn leven merkte ik dat ik regelmatig gespannen was en gefrustreerd als dingen niet lukten. Ik had meer balans nodig in mijn leven en een korte zoektocht bracht me al snel bij de Balans Coach in Amersfoort. Tijdens de kennismaking was er een goede klik en kreeg ik het vertrouwen dat Gitty de coach is om mij verder te helpen.

Door middel van verschillende modellen, toegespitst op mijn situatie, en een heldere uitleg heb ik bepaalde patronen kunnen doorbreken. Dankzij de coaching ben ik nu in staat om beter mezelf en anderen te begrijpen. Tussen de sessies door ben ik bezig geweest met de gesprekken en de bijbehorende opdrachten, waardoor ik de tijd heb gehad om uit te vinden wat echt belangrijk is voor mij.

Ik zou Gitty iedereen aanbevelen.
Jaap

Via mijn netwerk ben ik met Gitty in contact gekomen. Ik liep al een langere tijd rond met gevoelens van angst, frustratie, verdriet en een onjuiste balans. Ik wilde leren dit een plek te geven en positief naar de toekomst te kunnen kijken.

Na mijn eerste gesprek met Gitty was er meteen een klik. De sessies verlopen bijzonder goed. Op een gestructureerde manier, maar met genoeg ruimte voor spontaniteit. Ik word mij beter bewust van mijn eigen gedrag en valkuilen. De vele praktische tips helpen goed om deze in de praktijk uit te kunnen voeren.
Het vergaat mij in kleine stapjes, maar ik zie wel weer meer het licht aan het eind van de tunnel. Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik deze sessies met Gitty ben gaan doen.
Sander

Contact

Informatie

Balans Coach Amersfoort
KvK Amersfoort nr. 70059233
AGB code 41790007

logo balanscoach amersfoort