Kosten en Vergoedingen

KOSTEN COACHING

De prijzen voor de relatie coaching staan bij de verschillende programma’s genoemd.

Een individueel coaching traject voor andere levensvragen bestaat uit maximaal 6 sessies van 1,5 tot 2 uur met eventueel aanvullend een ademcoachsessie. Voor dit traject geldt een prijs v.a. 575 euro inclusief BTW en exclusief eventuele reiskosten die mogelijk door mij gemaakt worden. Zijn er meerdere sessies nodig, dan starten we een nieuwe overeenkomst.

Voorafgaand aan het traject hebben we een gratis kennismakingsgesprek om de coachvraag helder te krijgen en te zien of er een klik is. Dit gesprek kan telefonisch, online of in de coach praktijk plaatsvinden.

Coaching via werkgever/instantie:

Volg je een traject via de werkgever of wil je vanuit de organisatie preventief coaching aanbieden aan de medewerkers dan kunnen hiervoor tarieven worden opgevraagd.

VERGOEDINGEN

De werkgever betaalt

Werkgevers hebben vaak een budget voor werknemers waaruit de persoonlijke ontwikkeling kan worden betaald. Mijn advies is om met je werkgever te overleggen of een professioneel coaching traject hier ook onder valt. Je kunt dit ook aanvragen bij een Arboarts, de wet Poortwachter geeft de ruimte om mee te werken, vooral als het gaat om preventieve behandelingen, re-intergratie of ziekteverzuim.

Vergoeding uit de zorgverzekering

Coaching behoort niet vaak standaard tot het basispakket. Afhankelijk van het soort polis kan het wel zo zijn dat dit soort kosten opgenomen zijn in jouw aanvullende pakket. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden en zogewenst kan je ik je hierbij helpen.

Aftrekbaar voor Ondernemers/ ZZP’er

Als je zzp-er bent, dan is coaching aftrekbaar bij de belastingdienst binnen de ondernemingskosten zoals de IB en de BTW (21%)

PGB en het UWV

De kosten van coaching zoals door mij gegeven, zijn onder bepaalde voorwaarden te vergoeden uit de PGB. Neem contact op met het zorgkantoor voor de specifieke voorwaarden en noem mijn AGB code, 41790007.

Ben je aangemeld bij het UWV en ontvang je een uitkering, dan biedt het UWV mogelijk ook financiële steun om je op weg te helpen in het kader van re-integratie. Neem voor meer informatie contact op met het UWV.