Stress

Als je ineens het gevoel hebt dat je balans in jouw werk-privé niet meer klopt, je thuis niet alles meer aan kunt en op het werk niet meer scherp bent, dan creëert dat stress.

Loopt deze stress zo op dat je er ziek van wordt, dan kom je vaak thuis te zitten. De huisarts en bedrijfsarts constateren overbelasting of misschien zelfs al een burn-out.

Je kunt lichamelijk en geestelijk niet meer wat je altijd ‘gewoon’ gedaan hebt en jouw lichaam laat je verplicht rust nemen.

Hier veroorzaakt de stress de ziekte.

Rust is dan een goed medicijn. Alleen ben je er daar niet mee, want:

blijf je doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg!

Ziekte

Ben je ziek, dan creëert dat sowieso stressmomenten

Is er bij jou een ziekte geconstateerd, dan kan je wereld ineens op z’n kop staan. En niet alleen bij jou maar ook bij de mensen om jou heen.

De artsen zullen hun uiterste best doen om jouw ziekte zo goed mogelijk te begeleiden, maar er is niet altijd tijd voor jou. Ook voel je soms dat je het niet altijd met jouw partner over jouw gevoel/angst/verlangen kunt hebben, omdat je hem/haar geen angst aan wilt jagen. Het gaat ook al ‘zoveel’ over jou en de mensen om jou heen zorgen ook al zo goed voor je.

Hier veroorzaakt de ziekte de stress.

Coaching

Een coach heeft tijd voor je. Een coach luistert en oordeelt niet!

Met een coach die als specialisatie ‘stress en ziekte’ heeft, kun je samen kijken naar wat je gedaan hebt om te komen waar je nu bent en naar wat je nu wilt doen om vanaf hier weer jouw mooiste leven te leven.

Je bekijkt samen naar wat jou over de streep van overbelasting heeft getrokken en wat je daar nu tegen kunt doen. Hoe ben je gekomen waar je nu bent en nog belangrijker, hoe zorg je dat je dit niet nog eens gaat gebeuren?

Heb je een ziekte, dan ben je dat niet! Je bent nog steeds de persoon die dromen en verlangens heeft, het is alleen jouw lijf dat jou (soms) in de steek laat. Waar heb je wel energie voor en hoe kun je dat verdelen? En waar en hoe kunnen ook jouw dromen nog besproken worden?  Hoe help je jouw omgeving aan handvatten om het leven met een zieke partner/moeder/vader/collega mooi te maken?

Ik wil je graag helpen om de vraag ‘Is het ziek door stress/ of stress door ziekte’ te beantwoorden. Bel me voor een gratis intakegesprek en als we een ‘klik’ hebben, dan gaan we samen de bewustwording in jouw leven vergroten.

Mijn passie (anderen helpen) is ontstaan omdat ik erin geloof dat iedereen vol vertrouwen voor zichzelf mag kiezen en mag leven zoals hij/zij dat wil. Ik geloof in een innerlijke kracht bij iedereen!

Je vindt mijn contactgegevens op www.balanscoachamersfoort.nl Bel maar!

Warme groet,

Balans Coach Amersfoort

Gitty