Alle antwoorden zitten al in jezelf!

Ieder mens loopt rond met vragen, problemen, frustraties en stress. Het is meestal op een niveau waarop we het wel aankunnen. Je ontspant ook op momenten in de dag en daardoor ben je over het geheel genomen wel in balans.

Toch zijn er ook momenten in jouw leven waarop de vragen en problemen wat groter worden en je niet voldoende kunt ontspannen. Jouw gedachten dwalen de hele dag af.

Ook slaap je minder en daarmee rust jouw lichaam niet meer voldoende uit. Dit gebeurt tijdens de ‘waan van de dag’ en je hebt het een hele tijd niet eens in de gaten.

Alles in ons lijf bestaat uit energie; onze ademhaling, onze spierbewegingen, ons handelen thuis en op het werk. Gebruik je dus jouw normale energie overdag en slaap en ontspan je minder door problemen en stress, dan kun je het wel optellen…

Jouw ‘batterij’ loopt langzaam leeg en laadt niet voldoende op om je normale handelen te kunnen blijven doen. Je raakt uit balans!

Als jouw vermoeidheid toeneemt en je begint je anders te gedragen, je schreeuwt meer tegen je partner en/of kinderen en functioneert niet scherp meer op het werk, dan is het echt tijd om hier wat aan te doen. Doe je namelijk niets, dan krijg je last van overbelasting en nog erger een burn-out. Wacht niet te lang, want het kost je veel tijd om te herstellen van een burn-out en daar ben ik (helaas) ervaringsdeskundige in.

Ik begon al met het zinnetje

‘alle antwoorden zitten in jezelf.’

Als je zelf uit balans bent is het lastiger om de antwoorden op jouw problemen en stress helder in jezelf te zien. Daar komt de coach om de hoek kijken.

Een coach is geen therapeut, een coach geeft je geen onderzoek of pilletje zoals de huisarts, een coach heeft geen pasklaar plan wat je nu kunt doen. Een coach kijkt samen met jou naar waar je vastloopt en een coach heeft geen oordeel over hoe je bent gekomen waar je nu bent.

Wat doet een coach dan wel?

Een coach kijkt samen met jou naar wat jouw doel is. Waar ben je vastgelopen in (of onderweg naar) dat doel, wat heb je nodig om weer op het juiste pad te komen?

Wat is belangrijk voor jou, wat zijn jouw persoonlijke waarden? Waar gaat jouw energie nu naar toe en dient dat jouw doel?

Door technieken en haar/zijn kennis te gebruiken kan een coach jou weer op het juiste pad brengen, jou inzichten geven in wat je doet, waar jouw energie naar toe gaat, wat je eigenlijk misschien helemaal niet wilt doen, maar er toch in is geslopen. Ook kun je samen met een coach kijken waar dat ‘ongewenste’ gedrag nu eigenlijk vandaan komt, en beter nog hoe jij het zelf weer om kunt zetten naar ‘door jou gewenst’ gedrag.

Je zult je veel beter voelen door de spiegel waar je in hebt gekeken bij de coach. Je ziet jezelf weer als de innerlijk krachtige persoon die je eigenlijk al was/bent.

Meestal zijn er maar 4-6 coachsessies nodig van 1 of 1,5 uur om jouw leven weer op de rit te krijgen. Het is met tijd en geld een investering in jezelf. Wie is jouw geld nu meer waard dan jouw eigen persoon – jouw eigen gezondheid?!

Er zijn ook veel mogelijkheden om coachsessies (gedeeltelijk) vergoedt te krijgen. Zie mijn pagina ‘Kosten en vergoedingen’ op www.balanscoachamersfoort.nl.

Bel me voor een gratis intakegesprek op 06 21274652 en we kunnen samen kijken of ik jouw coach misschien wel kan zijn.

Warme groet,

Balans Coach Amersfoort

Gitty

Accepteer wat je niet kunt veranderen, en verander wat je niet kunt accepteren!