Wat houdt mij bezig

De coachpraktijk bestaat bijna 3,5 jaar. Door mijn veeleisende, fulltimebaan buiten de deur en het niet meer hebben van voldoende energie op de vrijdag, ligt het coachen al een tijdje stil. Het is pas vanaf december 2020 dat ik weer de gelegenheid heb gekregen om fulltime aan mijn coachpraktijk te gaan werken. Wat een kans!

Maar wat wil ik nu precies, en hoe start ik dit weer op? Wie, en wat heb ik nog nodig om het deze keer als levensonderhoud te laten slagen?

Dit houdt mij dus bezig. Ik wil het deze keer in 1 keer goed doen en de juiste mensen bereiken. Het ligt niet aan de kennis op het gebied van coachen. Het is meer het ondernemerschap dat compleet nieuw voor mij is. Alles zelf moeten verzinnen is best een beetje overweldigend.

Ik heb een Academisch Coach diploma, ben gecertificeerd Ademcoach, gebruik NLP (diploma) en No Nonsense technieken en ben basis gecertificeerd in het voeren van psychosociale oncologische gesprekken met mensen met kanker en hun naasten.

Dit zijn echter allemaal papieren aan de wand. Het gaat mij nu voornamelijk om ‘voor welke doelgroep kan ik het meest van toegevoegde waarde zijn?’

Ik heb kinderen mogen coachen die van de Basisschool naar het Voortgezet Onderwijs gingen, en tegen problemen aanliepen. Ik heb kinderen met een beperking mogen begeleiden in kleine dagelijkse overwinningen.

Ik heb ook mensen met een ziekte en/of beperking, en mensen die in het dagelijkse leven vastliepen mogen helpen om hun doel, levensvragen en hun gebrek aan geluk zelf te onderzoeken en weer geluk te mogen ervaren.

Ik heb gemerkt dat dit laatste mij ook het meest een ‘geluk gevoel’ geeft, een gevoel dat ik er toe doe. Waar ik in mijn baan eigenlijk niet veel luisterde en het meest in mijn hoofd bezig was, ben ik nu weer een compleet persoon met een hart en empathie naar anderen. Ik ervaar dit als een cadeautje.

Dit cadeautje wil ik ook doorgeven. Ik geef daarom ook gratis coachsessies weg aan mensen met een ziekte en/of beperking met een kleine beurs. Je compleet voelen en aandacht geven geeft een ‘geluk gevoel’ en daar is er nooit genoeg van in deze wereld!

Balans Coach Amersfoort
Gitty