Als je blijft denken zoals je altijd al dacht
Blijf je doen wat je altijd al deed
En krijg je wat je altijd al kreeg

We verschillen niet door onze huidskleur, ons geloof, onze cultuur of het zijn van rijk of arm; we zijn allemaal mensen! Waar we in verschillen zijn onze gedachten.

We noemen dit onze conditionering. Dit begint al bij jouw geboorte en ontwikkelt zich vooral tussen 0 – 7 jaar. Hierin leer je goed en fout van jouw ouders, op school, bij vrienden en vriendinnen. Wanneer word je wel geaccepteerd en wanneer val je buiten de groep?

Door wat je hoort (en dit zijn dus verschillende waar- en onwaarheden) en daarbij voelt,  ontstaat er een patroon in jouw leven en dit noem ik ‘jouw persoonlijke systeem.’

Dit systeem werkt waarschijnlijk goed voor je tot jong volwassenheid. Dan begin je ook jouw persoonlijke waarden meer te kennen en die zullen niet allemaal overeenkomen met wat je al die jaren ervoor hebt gehoord. Vandaar de strijd bij sommigen onder ons in de pubertijd. Er zijn ook mensen die zich nog jaren aanpassen om te overleven bij de groep waar ze toe behoren. Dit loopt meestal niet goed af en eindigt ergens in overbelasting of burn out.

Dan is het hoog tijd  jouw eigen boek te gaan schrijven over hoe je wilt leven. De conditionering van jouw opvoeding en jeugd is te veranderen, omdat onze hersenen neuroplastisch zijn. We kunnen dus zelf ‘nieuwe paadjes’ aanleggen die ons onze eigen authentiteit en een nieuw patroon geven.

Wie ben jij echt?!

Je kunt hiermee beginnen door je bewust te worden wat je altijd als waarheid hebt aangenomen. Ook is het van groot belang dat je je realiseert dat ieder ander mens ‘zijn eigen waarheid’ heeft. Jouw onderbewustzijn is zo gevuld met ‘jouw persoonlijke systeem’ dat het erg lastig kan zijn om ook andere waarheden toe te laten. Daar zijn we eigenlijk niet op ingesteld. We bewegen ons in een kring en zijn het gemiddelde van de mensen om ons heen geworden. Hoe breek je hier nu uit?

Hiermee kan ik je helpen. Bel voor een gratis intakegesprek en bepaal jouw doel.

We gaan samen in een aantal sessies werken aan jouw doel, zodat jij dat ook zelf kunt gaan bereiken! Tot snel!

Balans Coach Amersfoort
Gitty U’Ren