Heb je ook wel eens dat je mensen om je heen om ziet vallen terwijl je denkt dat hun leven zo fantastisch is?

Ze hebben een leuk gezin, lieve kinderen en een goede baan. Ze gaan een paar keer per jaar op vakantie en rijden in een mooie auto. Daar val je toch niet van om? Dat klopt, en dat klopt niet!  Wat wij aan de buitenwereld laten zien is niet alles wat er in ons, en binnen de muren van ons gezin, gebeurt. We laten zelfs, en misschien wel vooral, niet zien aan onze partner en collega’s wat er in ons hoofd omgaat, in werk en privé.

Vraagt iemand je ‘hoe gaat het met je?’ dan is ons eerste antwoord vooral ‘goe-oed!

Wat maakt toch dat we onze gevoelens en zorg niet altijd delen?

Heeft dat al te maken met onze conditionering? Wordt ons al heel vroeg geleerd om niet je hoofd boven het maaiveld uit te steken, niet alles te delen en zeker niet anders te zijn dan de rest, omdat je dan misschien niet geaccepteerd wordt?

Deze vragen zijn inmiddels mijn fulltimebaan geworden, en ik ben blij als ik iemand kan helpen om uit te vinden waar hun grootste ‘energie gat’ zit, waar iemand zich zorgen over maakt en waarom. Ik denk dat ik zelf ook veel geleerd heb van mijn eigen ervaringen van ‘aanpassen aan de groep om te overleven’ en daarmee een burn-out heb veroorzaakt. Helaas dus een ervaringsdeskundige, maar ook een keerpunt in mijn leven.

Ik geloof erin dat we elkaar kunnen aanvullen. Niet allemaal extrovert, niet allemaal introvert en niet allemaal passend in het plaatje van de (social) media, maar elkaar aanvullen en respecteren om wie we zijn. We zijn allemaal mensen! Loop je ook tegen het ‘niet meer zijn wie je bent’ aan, of haal je niet meer voldoende energie uit jouw dagelijks leven waardoor je je opgebrand voelt?

Ik kan je helpen met bewustwording van waar je staat, waar je naar toe wilt, en hoe je daar op een gezonde manier komt!

Balans Coach Amersfoort

Gitty