Energie

Alles is energie! Alles wat je doet, zelfs ergens rustig zitten waar je nadenkt of piekert kost energie. Als we tussen de 30 en 45 jaar zijn hebben we meestal een jong gezin, een drukke baan en proberen we ook nog eens ‘alle ballen in de lucht te houden.’ Hiermee bedoel ik dat we leuke vrienden willen, ons huis er top uit mag zien op ieder moment van de dag voor als er visite komt, we een leuke vader of moeder willen zijn in de uren die we met de kinderen hebben, een lieve, zorgzame partner voor de uren met zijn tweeën en ook voor onze ouders en vrienden er willen zijn.  Ik heb het nog niet over sporten, koken, boodschappen, huishouden, etc.

ALLES kost energie! En dan moet je die energie dus wel hebben. Hoe manage jij jouw energie en hoe hou je die energie vast?

Rust

Waar halen we onze rust vandaan? Je probeert misschien wel om 7 uren te slapen. Ook een keer een uurtje op de bank met een boekje, of in de tuin in de zon. Lukt je dat? Of ga je, zoals zovelen, in het weekend wel uitrusten?

De meesten onder ons staan eigenlijk op deze leeftijd altijd wel ‘aan.’ Rust nemen is iets voor de vakantieperiode en zelfs dan gaat er ook tijd naar de kinderen.

Met rust bedoel ik ook rust in jouw hoofd. Jouw gedachten kunnen je zelfs letterlijk ziek maken. Als je constant loopt te piekeren of ergens zorgen over hebt over wat je volgende actie nu weer gaat zijn, dan loop je vast. Dit kan best lang goed gaan, maar uiteindelijk kom je toch jezelf tegen!

Voeding

Je neemt je voor om gezond te eten. Alles wat je in jouw lijf stopt heeft namelijk een groot effect op jouw energie. Gezonde voeding helpt jouw lijf om in balans te zijn en blijven.

Stop je slechte, vette voeding en alcohol in jezelf dan kun je niet verwachten dat jouw lichaam werkt als een trein. Toch komt het voor dat je pas vrij laat thuis bent en de kinderen jengelen, zijn moe, en je hebt geen verse producten in huis. Dan maar snel een pasta of pizza. Het gebeurt ons allemaal en het is niet erg, als je je er maar bewust van bent hoe vaak je dit doet.

Goede voeding geeft ons een groot deel van onze energie. Ik heb dat zelf uitgevonden door koolhydratenarm en suikervrij te gaan eten. En geloof me, ook ik smokkel en geef me zelf regelmatig een ‘vrij weekend,’ maar als ik nu zie hoeveel suiker ik altijd at en hoeveel energie ik nu heb zonder die suikers. Ongelooflijk!

Sociale contacten

Om in balans te zijn en te blijven, hebben wij ook sociale contacten nodig. Als je werkt heb je contact met jouw collega’s, maar door de Corona crisis is dit drastisch teruggebracht in uren. Thuiswerken is fijn, thuis werken betekent ook vaak minder sociale contacten. Daar hebben we allemaal last van.

Ik geloof er zelfs in dat vrouwen elkaar kracht kunnen geven, maar ook de mannen onderling en zien we elkaar dus niet dan heeft ons lijf daar last van.  We zijn wat dit betreft net ‘kudde dieren’ en zonder voldoende betekenisvolle contacturen met andere mensen raken wij uit balans. Hoeveel mis jij de gezellige etentjes en contacten met familie en vrienden?

Hulp vragen mag!

Nu doen we natuurlijk allemaal ons best om in balans te blijven. We proberen ook de energievreters lager te houden dan de energiegevers. Maar dit lukt gewoon niet altijd!

De Coronacrisis heeft veel invloed op ons allemaal. En we zijn er ook nog niet!

Ben je nu gestrest, misschien al wel ziek geworden, en/of heb je een beperking dan kan ik jou helpen om jouw balans weer te vinden!

Wie ben ik?

Ik ben Gitty en ik geloof erin dat iedereen vol vertrouwen mag kiezen voor zichzelf. Een leven zoals jij dit wilt! Mensen die te maken hebben met ziekte en stress breng ik terug naar de basis; balans en vertrouwen krijgen in zichzelf. Dit vertrouwen geef ik door middel van coaching.

Kijk even op mijn website www.balanscoachamersfoort.nl wat ik voor jou kan betekenen en bel me voor een gratis intakegesprek op 06 21274652.

Warme groet,

Balans Coach Amersfoort

Gitty